Sunday, April 20, 2014

Rindu

Dah seminggu tak rasa masakan mak
Rindu

Aku memang jenis balik kerja mesti terus tanya mak "mak masak apa hari ne mak?" Sambil jalan pergi dapur buka tudung periuk tengok menu apa mak masak hari ne.

Walaupun aku jenis yang makan nasi sikit tapi aku tetap nak makan jugak sebab mak yang masak. Itu yang nikmat.

Selalu pagi turun breakfast dengan mak abah before pergi kerja mesti mak tanya "hari ne nak masak apa?" Sebab tu selalu dekat office aku dah boleh bau masakan mak. Haha dasyat kan masakan mak kita?

Ne dah seminggu mak sakit. Mak dah tak larat nak masak dan seminggu ne jugak asyik beli makanan luar dan aku tak suka. Sebab nak mak yang masak tapi kena faham mak sakit.

Rindu masakan mak masak sangat. Mak mak cepat lah baik mak kami nak mak yang masak. Rindulah mak.

Rindu.

Thursday, April 10, 2014